Proteza zębowa, czyli jak się cieszyć „trzecimi zębami”

Proteza zębowa ratuje życie towarzyskie, przywraca swobodny, szczery uśmiech, poprawia samopoczucie.

Kapelusze słomkowe – nieodzowny letni dodatek

W tym sezonie królują kapelusze, najczęściej słomkowe, są stylowe, piękne, nadają wyjątkowy charakter stylizacji

Pizza Hut w Gdyni

Pizza Hut to doskonały przykład dobrego jedzenia – odpowiada tym samym, wysokim standardom na całym świecie

Znamiona na skórze – to warto wiedzieć

Znamiona na skórze mogą być prawie niezauważalne albo stanowić problem dla ich posiadacza

Wybierz najlepiej przyswajalny magnez w tabletkach

Warto sięgać po skuteczne preparaty, najlepiej przyswajalny magnez w tabletkach

Pryszcze, zaskórniki, trądzik – to także „dorosły problem”

Trądzik u dorosłych nie jest wcale zjawiskiem marginalnym.

SuperOwoc! Czereśnie – słodko i zdrowo

Rozkoszując się smakiem czereśni warto wiedzieć, że mają one kompleksowy i dobroczynny wpływ na nasze zdrowie.

Wrzody żołądka – objawy, przyczyny, charakterystyka

Choroba wrzodowa żołądka i jej objawy dotyczą statystycznie od 5 do 10% populacji

Kleszcz łąkowy, psi, pospolity… wszystkie groźne!

Jak atakuje kleszcz, jakie są rodzaje (np. kleszcz psi, kleszcz łąkowy czy… obrzeżek gołębień).

Dlaczego warto przesiąść się na rower

Oszczędność, czasu, poznawanie okolicy, proekologiczna postawa i coś dla ciała i dla ducha – warto wsiąść na rower

Dlaczego smakuje nam kurczak w sosie kurkowym?

Zdrowe i smaczne jedzenie –  na to stawiam w codziennej diecie. Dlatego dość często sięgam po sprawdzone przepisy na dania z drobiu. Na przykład takie jak nasze ostatnie odkrycie, jakim jest kurczak w sosie kurkowym. Sceptykom, którzy mają wątpliwości co do drobiu, od razu wyjaśniam – w naszej kuchni króluje do dawna Zagrodowy.

Dlaczego właśnie kurczak…?

Przede wszystkim dlatego, że jest smaczny, delikatny i chudy. Z jednej strony mamy mięso bogate w dobrze  przyswajalne białko, składniki mineralne i witaminy. Z drugiej – możliwość przygotowania dań smacznych i niskokalorycznych (filet z piersi dostarcza mniej niż 100 kalorii na 100g). Atutem jest też możliwość przyrządzania kurczaka na wiele różnych sposobów. Wiele przepisów proponuje nawet producent Zagrodowego.

udka

Kurczak – idealny w daniach obiadowych

 

sałatka

Delikatna, chuda pierś – w smacznych sałatkach

A dlaczego Zagrodowy?

Jeśli ma być i smacznie i zdrowo trzeba wybrać taką markę, która oferuje mięso z kurcząt hodowanych w tradycyjny sposób. Bez przyspieszania wzrostu i na naturalnej karmie. Zagrodowy to kurczak hodowany na spokojnym Podlasiu, w małych gospodarstwach. Ma dostęp do świeżego powietrza, a jego karma jest wolna od GMO. Właśnie dlatego rosół u nas smakuje jak u babci, a wspomniany kurczak w sosie kurkowym stał się naszym kolejnym daniem popisowym.

kury

Ekologiczna, tradycyjna hodowla

 

rosół

Dzięki temu serwujemy prawdziwy, domowy rosół

 

Oczywiście przepis na ten przysmak znalazłam na stronie internetowej Zagrodowego :). Co ważne wykorzystuje się tu niskokaloryczną, chudą pierś z kurczaka.

Zdjęcia: pixabay.com, zagrodowy.pl

About The Author

Reply