Profilaktyka i leczenie – sposoby na ból dziąseł

Warto znać sposoby na ból dziąseł, ale przede wszystkim jego przyczyny i metody zapobiegania.

Zamotana w szale

Szal stanowi jeden z istotniejszych elementów stylizacji, dodaje jej szyku lub jest awangardowy, oryginalny, niebanalny.

Witaminy w ciąży i w okresie karmienia piersią

Zbilansowana dieta oraz odpowiednia suplementacja mają zapewnić niezbędne składniki mineralne oraz witaminy w ciąży.

O rety przytyłam… czyli poświąteczny detoks

Poświąteczny detoks można zacząć od ożywczego koktajlu, który stymuluje metabolizm

Zrób to sam, czyli maseczki domowe

Domowe maseczki bazują głównie na tym, czego używamy w kuchni

Za pięć dwunasta, czyli maseczki przed Sylwestrem

Warto zastosować odpowiednie maseczki, dobrze dobrane mogą naprawdę zdziałać cuda

Ból w plecach, problemy z kręgosłupem – kto ich nie zna…?

Statystycznie co drugi Polak narzeka na problemy z kręgosłupem

Jak nie zwariować przed świętami? Jak się nimi cieszyć…

Przypomnij sobie dlaczego lubiłaś święta jako dziecko

Karp – nie tylko od święta

Karp, ryba jadana głównie podczas świąt, nie musi wcale być jedynie wigilijnym daniem

Skuteczny i przyswajalny magnez z witaminą B6

Magne B6 – optymalne połączenie magnezu z witaminą B6.

Dlaczego smakuje nam kurczak w sosie kurkowym?

Zdrowe i smaczne jedzenie –  na to stawiam w codziennej diecie. Dlatego dość często sięgam po sprawdzone przepisy na dania z drobiu. Na przykład takie jak nasze ostatnie odkrycie, jakim jest kurczak w sosie kurkowym. Sceptykom, którzy mają wątpliwości co do drobiu, od razu wyjaśniam – w naszej kuchni króluje do dawna Zagrodowy.

Dlaczego właśnie kurczak…?

Przede wszystkim dlatego, że jest smaczny, delikatny i chudy. Z jednej strony mamy mięso bogate w dobrze  przyswajalne białko, składniki mineralne i witaminy. Z drugiej – możliwość przygotowania dań smacznych i niskokalorycznych (filet z piersi dostarcza mniej niż 100 kalorii na 100g). Atutem jest też możliwość przyrządzania kurczaka na wiele różnych sposobów. Wiele przepisów proponuje nawet producent Zagrodowego.

udka

Kurczak – idealny w daniach obiadowych

 

sałatka

Delikatna, chuda pierś – w smacznych sałatkach

A dlaczego Zagrodowy?

Jeśli ma być i smacznie i zdrowo trzeba wybrać taką markę, która oferuje mięso z kurcząt hodowanych w tradycyjny sposób. Bez przyspieszania wzrostu i na naturalnej karmie. Zagrodowy to kurczak hodowany na spokojnym Podlasiu, w małych gospodarstwach. Ma dostęp do świeżego powietrza, a jego karma jest wolna od GMO. Właśnie dlatego rosół u nas smakuje jak u babci, a wspomniany kurczak w sosie kurkowym stał się naszym kolejnym daniem popisowym.

kury

Ekologiczna, tradycyjna hodowla

 

rosół

Dzięki temu serwujemy prawdziwy, domowy rosół

 

Oczywiście przepis na ten przysmak znalazłam na stronie internetowej Zagrodowego :). Co ważne wykorzystuje się tu niskokaloryczną, chudą pierś z kurczaka.

Zdjęcia: pixabay.com, zagrodowy.pl

About The Author

Reply