Ruskorex – maść i czopki na „wstydliwy” problem

Profilaktyka, konsultacja lekarska, odpowiednia terapia w razie konieczności (np. leki takie jak Ruskorex)

Jak robić dobre zdjęcia – kurs fotografii w Krakowie

Zajęcia wprowadzające w tajniki dobrych ujęć – kurs fotografii w Krakowie organizowany przez Akademię Nikona

Problemy z erekcją na tle psychologicznym

Problemy z erekcją na tle psychologicznym, to jedno z poważniejszych wyzwań przed jakim stają dzisiejsze związki

Przez żołądek do serca, czyli walentynkowe przysmaki

Do walentynkowych przysmaków dodajmy chili, imbir, awokado, cynamon, kawior, owoce morze i pyszną, sensualną czekoladę

Panele laminowane – piękny wygląd Twojej podłogi

Poszukując idealnego sposobu wykończenia podłogi, warto wziąć pod uwagę panele laminowane. To nowoczesna i niezwykle elegancka alternatywa dla podłóg drewnianych, która cieszy się coraz większą popularnością. To przede wszystkim estetyczne i trwałe rozwiązanie, które jest w stanie spełnić oczekiwania każdego klienta. Trwałość paneli tego typu gwarantuje piękny wygląd podłogi przez długie lata. Dodatkowo panele nie wymagają szczególnej konserwacji, zaś wysoka odporność na ścieranie powoduje, że są trwałe. Wyjątkową jakością wyróżniają się panele podłogowe Alloc oraz Sensa. To wyroby czołowych producentów, które wyróżniają się najwyższą jakością. Szeroki wybór kolorystyczny gwarantuje łatwość znalezienia idealnych rozwiązań. Panele laminowane są łatwe w montażu, dzięki

Pantone mówi: Ultra Violet, czyli fiolet jako kolor roku

Pantone mówi: Ultra Violet, czyli fiolet jako kolor roku

Ratunek dla męskiej głowy – Loxon na wypadanie włosów

Bujna fryzura i zdrowe włosy to nie tylko kobiecy atut, a nadmierne wypadanie włosów to częściej męski problem.

Pomysł na Walentynki, czyli jak go zaskoczyć

Walentynki! Pomysł na idealny walentynkowy podarunek dla chłopaka to dopiero zadanie

Sprawdź aktualne oferty pracy w Holandii

Holandia pnie się stopniowo w górę, jeśli chodzi o ranking krajów, do których Polacy wyjeżdżają w celach zarobkowych.

Ne lekceważ objawów – ból z lewej strony brzucha

Kłucie w nadbrzuszu czy ból z lewej strony brzucha mogą świadczyć o zupełnie innym problemie zdrowotnym.

Do kuchni marsz! Czas na jesienne przetwory

Kuchnia pełna kolorów, warzyw i owoców oraz półki uginające się pod domowymi przetworami – to wspomnienia z niejednego „babcinego” domu. Dziś wracamy do tej nieco zapomnianej „tradycji”, można nawet mówić o modzie na domowe konfitury czy pikle. Nie da się ukryć, że jesienne przetwory to prawdziwie szerokie pole do popisu.

słoiki

Pora zapełniać półki przetworami

O walorach domowych przetworów można napisać całe poematy. Przede wszystkim wiemy co w słoikach siedzi, bo każdy owoc czy warzywo przeszło przez nasze ręce. Jest w nich wszystkiego tyle ile trzeba, ile lubimy (cukru, przypraw, soli itp.), nie ma na pewno żadnych sztucznych „wspomagaczy” – aromatów, barwników, konserwantów. Sama natura i bogactwo smaków.

przetwory

Smaczne, zdrowe i domowej roboty

Koniec lata i jesień to wręcz idealny czas na przetwory. Na rynkach, straganach i stoiskach królują takie skarby jak śliwki, morele, jabłka, gruszki, cukinie, dynie, pomidory, ogórki, papryki itp. Wystarczy kilka sprawdzonych receptur, solidne garnki, zapas słoików i dobre chęci. Wyczarujemy najlepsze kompoty, konfitury i dżemy, które osłodzą zimowe poranki. Przygotujemy domowy przecier pomidorowy, ketchup, pikle, marynowane papryczki i najlepsze ogórki.

ogórki

Domowe ogóreczki? Samo zdrowie

 

konfitury

Domowe przeciery i konfitury – zimą przypomną o lecie

Na pewno każdy zna wiele przepisów na smakowite przetwory. Warto jednak kolekcjonować kolejne, np. na domowe suszone pomidory, szczególnie, że te sklepowe kosztują sporo

pomidory

Pomidorowe przetwory na każdy dzień

Składniki:
• 4 kg podłużnych, dojrzałych pomidorów
• ok. 2 szklanki oleju
• 8 ząbków czosnku
• 2 papryczki chilli
• sól
• kilka gałązek świeżego tymianku
• kilka gałązek świeżej bazylii
• kilka gałązek świeżego oregano

suszone

Pachnące latem suszone pomidory

Przygotowanie:
• Myjemy i osuszamy pomidory, przekrawamy na połówki i usuwamy nasionka.
• Układamy na blasze w piekarniku nastawionym na 50stopni (najlepiej z termoobiegiem) skórą do dołu, solimy
• Suszymy około 16 godzin (z przerwami – np. w nocy).
• Sprawdzamy – pomidory powinny pozostać elastyczne, nie mogą wyschnąć „na wiór”.
• Kiedy pomidory są gotowe obieramy i kroimy cienko czosnek, a papryczki kroimy wzdłuż usuwając nasionka.
• W słoikach umieszczamy: po kawałku papryczki, czosnek, ususzone, ciepłe pomidory i listki ziół.
• Zalewamy gorącym (ale nie wrzącym) olejem, tak aby dostał się pomiędzy pomidory.
• Zakręcamy, stawiamy do góry nogami do ostygnięcia

Zdjęcia – pixabay.com

About The Author

Reply