Bolące stawy – reumatyzm i inne przyczyny

Najczęściej bolące stawy kojarzymy z reumatyzmem, ale to nie jedyna przyczyna takich dolegliwości.

Ból brzucha – gdzie boli i dlaczego

Ból brzucha to wyzwanie dla pacjenta i diagnostyki i jedna z najczęściej zgłaszanych dolegliwości

Pyszne pasztety – na śniadanie i od święta

Parafrazując słowa poety możemy z dumą powiedzieć, że Polacy nie gęsi i swoje pasztety mają

Przygotuj włosy do zimy

Sezon jesienno – zimowy bywa największym wyzwaniem dla włosów

Fosfolipidy – dlaczego są tak ważne dla wątroby

Pojęcia takie jak hepatocyty, fosfolipidy czy też funkcje wątroby, powinny być nam znane.

Jesień w parku – dla zdrowia i dla zabawy

Jesienny park zamiast telewizora i komputera!

Chroń skórę, sięgnij po Iwostin Solecrin

Wielbiciele opalania powinni wiedzieć, że słońce to nie samo dobro, może negatywnie wpływać na skórę i zagrażać zdrowiu

Ekologiczna żywność – postaw na zdrowie

Jakie wymagania musi spełniać zdrowe jedzenie, aby można było uznać je za wartościową żywność ekologiczną

Zdrowie pupila – pełnowartościowe karmy dla psów

Odpowiednio dobrane pełnowartościowe karmy dla psów zapewnią im zdrowie, kondycję, odporność, energię, oczywiście będą im także smakować.

Odparzenia pieluszkowe – jak im zapobiec i jak je leczyć

Skóra niemowląt jest delikatna, a odparzenia pieluszkowe spędzają sen z powiek najbardziej troskliwym mamom

Marka Philipiak – opinie, renoma, jakość

Patrząc na te garnki nie mamy najmniejszych wątpliwości, że pochodzą prosto ze światowej stolicy designu, czyli z Włoch, z Mediolanu. Chodzi oczywiście o naczynia Philipiak – opinie użytkowników potwierdzają zarówno ich wysoką jakość, komfort użytkowania, jak i wyjątkową stylistykę. Trzeba przyznać, że to idealna kombinacja – garnki, patelnie, które jednocześnie są ozdobą każdej kuchni i pozwalają szybko oraz zdrowo przygotować posiłki.

Nowoczesność i tradycja
Warto poznać bliżej markę Philipiak, która mimo bardzo nowoczesnych rozwiązań technologicznych oraz wzornictwa ma wieloletnią historię i tradycję. Jej początki sięgają połowy XX wieku – włoska rodzina Garavagliów rozpoczęła bowiem produkcję garnków w 1947, a 20 lat później otworzyła pierwszą fabrykę produkującą garnki ze stali szlachetnej. Warto wiedzieć, że do dziś każdy garnek z logo Phlipiak pochodzi z zakładu działającego na mediolańskich przedmieściach.
A skąd wzięła się swojsko brzmiąca nazwa, słusznie kojarząca się z polskim nazwiskiem? Otóż od 2001 roku renomowany włoski producent rozpoczął współpracę z polskimi partnerami, a ukłonem w stronę nowego współwłaściciela jest międzynarodowa wersja jego nazwiska, czyli właśnie Philipiak.

fabryka

Wszystkie garnki powstają w fabryce pod Mediolanem

Wyjątkowe relacje z klientami
Bardzo istotną częścią działalności firmy jest bliska relacja z klientami, użytkownikami naczyń oraz akcesoriów z logo Philipiak. Dlatego proces sprzedaży został tak zorganizowany, aby był jak najbardziej bezpośredni i jak najmniej rutynowy. Podstawową formą kontaktu są spotkania i prezentacje, podczas których zainteresowane osoby na własne oczy widzą i na własne kubki smakowe poczują jakość oferowanych naczyń. Również media społecznościowe stanowią ważny obszar kontaktu z użytkownikami. Obecnie ponad 100 tys. internautów deklaruje „Lubię to” i zalicza się do grona fanów marki. Znajdą tu nie tylko opinie o marce Philipiak, ale także inspiracje kulinarne, smaczne i zdrowe przepisy, podzielą się również swoimi pomysłami na wykorzystanie nowoczesnych naczyń.

z FB1

Inspiracje,porady opinie na FB

Firma z misją
Jeśli chodzi o renomę firmy Philipiak opinie są tym bardzie pozytywne, że jest zaangażowana w działania prozdrowotne i charytatywne. Wystarczy wymienić takie inicjatywy jak „Wyrzuć solniczkę”, „Zdrowa kuchnia przedszkolaka”, „Miss po pięćdziesiątce” oraz wsparcie dla organizacji pożytku publicznego, np. dla Polskiej Akcji Humanitarnej, fundacji „Ex Animo”, a obecnie dla fundacji „Akogo?” i kliniki „Budzik”.

zdrowo

Zdrowa kuchnia garnkami Philipiak

Poniżej niektóre z wielu opinii o marce Philipiak:
• Uwielbiam ziemniaki gotowane bez wody w naczyniach Philipiak Milano. Smakują jaki pieczone z ogniska.
• Mam te naczynia od 9 lat. Zdecydowanie polecam!
• Od kiedy mam naczynia Philipiak Milano, gotowanie jest o wiele krótsze, a jedzenie bardziej wartościowe

Zdjęcia: philipiakmilano.pl, facebook.com/PhilipiakMilanoPoland

About The Author

Reply