Profilaktyka i leczenie – sposoby na ból dziąseł

Warto znać sposoby na ból dziąseł, ale przede wszystkim jego przyczyny i metody zapobiegania.

Zamotana w szale

Szal stanowi jeden z istotniejszych elementów stylizacji, dodaje jej szyku lub jest awangardowy, oryginalny, niebanalny.

Witaminy w ciąży i w okresie karmienia piersią

Zbilansowana dieta oraz odpowiednia suplementacja mają zapewnić niezbędne składniki mineralne oraz witaminy w ciąży.

O rety przytyłam… czyli poświąteczny detoks

Poświąteczny detoks można zacząć od ożywczego koktajlu, który stymuluje metabolizm

Zrób to sam, czyli maseczki domowe

Domowe maseczki bazują głównie na tym, czego używamy w kuchni

Za pięć dwunasta, czyli maseczki przed Sylwestrem

Warto zastosować odpowiednie maseczki, dobrze dobrane mogą naprawdę zdziałać cuda

Ból w plecach, problemy z kręgosłupem – kto ich nie zna…?

Statystycznie co drugi Polak narzeka na problemy z kręgosłupem

Jak nie zwariować przed świętami? Jak się nimi cieszyć…

Przypomnij sobie dlaczego lubiłaś święta jako dziecko

Karp – nie tylko od święta

Karp, ryba jadana głównie podczas świąt, nie musi wcale być jedynie wigilijnym daniem

Skuteczny i przyswajalny magnez z witaminą B6

Magne B6 – optymalne połączenie magnezu z witaminą B6.

Pyszne pasztety – na śniadanie i od święta

Z wykwintnych pasztetów słynie Francja, zajadano się nimi nawet w starożytnym Rzymie. Parafrazując słowa poety możemy z dumą powiedzieć, że Polacy nie gęsi i swoje pasztety mają. I nie bez powodu chętnie po nie sięgają…

Pasztet to nie tylko praktyczna konserwa, praktyczne małe co nieco na turystyczny wypad. Po pierwsze to tradycyjny przysmak pieczony np. na Wielkanoc. Pamiętajmy też, że pasztet pasztetowi nierówny i warto sięgać po te naprawdę dobre, wyborne w smaku dzięki sprawdzonym recepturom i wysokiej jakości składnikom. Takie smakowite, pieczone pasztety oferuje nam firma Drosed, znana z doskonałych wyrobów drobiowych.

Pasztety drobiowe prima sort!

Pasztet z Kurczaka Zagrodowego to na pewno dobry wybór, bazuje na zdrowym, pysznym mięsie kurczaków z ekologicznego chowu. Zawiera dużo mięsa, aromatyczne przyprawy, nie ma w nim glutaminianu sodu oraz niesławnych dodatków E.

z zgaodowego

Pasztet z Kurczaka Zagrodowego – doskonała jakość

Pasztet z kurczaka z borowikiem – grubo mielony, pachnący grzybami… jak domowy, również bez zbędnych dodatków takich glutaminian sodu i E.

z borowikiem

Aromatyczny pasztet z borowikiem

Pasztet z kurczaka z żurawiną – oczywiście wolny od niepotrzebnych „polepszaczy”, za to interesujący w smaku dzięki żurawinie – delikatny, lekko słodkawy, pyszny!

pasztet

Delikatny smak pasztetu z żurawiną

Pasztet z kurczaka z królikiem – gruboziarnisty klasyk gatunku, z królika i drobiu robi się przecież najlepsze pasztety. O tym, że nie ma tu zbędnych dodatków nie trzeba już chyba wspominać…

z królika

Klasyczny pasztet z kurczaka i królika

Pasztet francuski z pieprzem – wykwintny, kremowy, delikatny w konsystencji, za sprawą zielonego pieprzu wyrazisty w smaku.

francuski

Wyrazisty francuski pasztet drobiowy

Pasztet wyborny z kaczką – wzbogacony mięsem i podrobami z kaczki, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak i konsystencję idealną do smarowania.

pasztet drobiowy

Smak kurczaka i kaczki…

Pasztet zapiekany z gęsią to prawdziwy rarytas, doskonały pasztet w chrupiącej skórce. Czy ktoś rozpozna, że to nie domowy wypiek?

z gęsi

Pasztet zapiekany z kurczaka i gęsi

Pasztet śniadaniowy – najlepszy na kanapki, klasyczny w smaku i konsystencji. Idealny wybór na drugie śniadanie do pracy albo do szkoły.

śniadaniowy

Pasztet idealny na śniadaniowe kanapki

 

 

Zdjęcia: drosed.pl, pixabay.com

About The Author

Reply