Jak się robi sushi – to wcale nie jest takie trudne

Jak się robi sushi? Wbrew pozorom nie jest to wcale takie trudne.

Domowe sposoby na spierzchnięte usta

Spierzchnięte usta to częsty i niestety bolesny problem wielu pań

Awokado – jedz na zdrowie

Awokado zawiera stosunkowo niewiele cukrów prostych, jest natomiast bogate w… tłuszcze.

Bezsenność, kłopoty ze snem – co robić…?

Kłopoty ze snem to dziś dość powszechny problem, możemy mówić nawet o bezsenności.

Zadbaj o stopy zimą

Zimą stopy są traktowane ciężkimi, ciepłymi butami, grubymi skarpetkami, zapominamy o pielęgnacji

Profilaktyka i leczenie – sposoby na ból dziąseł

Warto znać sposoby na ból dziąseł, ale przede wszystkim jego przyczyny i metody zapobiegania.

Zamotana w szale

Szal stanowi jeden z istotniejszych elementów stylizacji, dodaje jej szyku lub jest awangardowy, oryginalny, niebanalny.

Witaminy w ciąży i w okresie karmienia piersią

Zbilansowana dieta oraz odpowiednia suplementacja mają zapewnić niezbędne składniki mineralne oraz witaminy w ciąży.

O rety przytyłam… czyli poświąteczny detoks

Poświąteczny detoks można zacząć od ożywczego koktajlu, który stymuluje metabolizm

Zrób to sam, czyli maseczki domowe

Domowe maseczki bazują głównie na tym, czego używamy w kuchni

Apetyczne przepisy na zdrowe dania z kurczakiem

Kto mnie zna ten wie, że cenię sobie zdrową, rozsądną dietę. Wbrew pozorom nie oznacza to przede wszystkim liczenia kalorii czy odchudzania się. Ze względu na to, że jestem dość aktywną osobą nie bardzo muszę i nie bardzo chcę głodzić się czy racjonować sobie żywność.

www zagrodowy

Co warto wiedzieć o Kurczaku Zagrodowym

Jestem tym, co jem
Niemniej jednak jestem absolutnie za zdroworozsądkowym i świadomym podejściem do codziennego menu. Zgodnie z zasadą „jesteś tym, co jesz”. Wrzucając w siebie byle co, byle jak i byle gdzie nie ma co liczyć na dobrą kondycję, samopoczucie, zdrowie i ładną sylwetkę. Warto także spojrzeć na to skądinąd mądre powiedzenie z nieco innej strony. Owszem – to, co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, ale istotne jest też pochodzenie naszej żywności. A zatem warto wiedzieć, jakie mięsa spożywamy, jak uprawiane są warzywa czy owoce po które sięgamy.

Zdrowy kurczak Zagrodowy

atest

Ekologiczna hodowla

Jakże prawdziwa teza o tym, że jesteś tym, co jesz ma swoje zastosowanie również do pasz, którymi żywione są zwierzęta hodowlane. Ostatnio sporo czytałam o zdrowym mięsie drobiowym z logo Zagrodowy. Przyznam, że jest to dla mnie bardzo interesująca i dobra informacja, ponieważ obydwoje lubimy dania z kurczaka, a ostatnimi czasy wiele złego powiedziano o hodowli drobiu. Z uwagą obejrzałam program w telewizji śniadaniowej, który prezentował walory hodowli Zagrodowego. Resztę doczytałam sobie na stronie internetowej. Dzięki temu wiem, że drób spod znaku Zagrodowy pochodzi z czystych regionów Podlasia i jest karmiony stuprocentowo czystą, roślinną paszą. Nie ma tu mowy o żadnym GMO, surowcach zwierzęcych. Ekologiczna i tradycyjna hodowla sprawia, że mięso kurczaków zagrodowych jest delikatne, kruche, smaczne i zdrowe

risotto

Apetyczne szafranowe risotto z kurczaka

Apetyczne dania z kurczaka
Można śmiało powiedzieć, że Zagrodowy to kurczak dietetyczny. Mięso jest bogate w składniki odżywcze, a także smaczne i chude. Na stronie internetowej promującej Kurczaka Zagrodowego z Podlasia można znaleźć także wiele inspiracji kulinarnych, Smaczne i ciekawe przepisy podpowiedzą jak przyrządzić kurczaka na wiele sposobów i na wiele okazji. Przyznam, że już zapisałam sobie kilka pomysłów na dania z kurczakiem. Szczególnie kusząco zapowiadają się np. orientalna zupa z kurczakiem, krewetkami, mlekiem koksowym i kolendrą, racuszki z kurczaka Zagrodowego, pierożki z kurczakiem, szafranowe risotto z borowikami i pieczoną piersią. Na razie wypróbowałam przepis na sałatkę z grillowaną piersią kurczaka, ogórkiem, papryką i jogurtowym curry. Mniam, palce lizać!

Zdjęcia: zagrodowy.pl, Shutterstock

About The Author

Reply